Bookmark and Share
 

Om kunstneren Kasper Købke

Kasper Købke; en dansk autodidakt og anerkendt kunstner, tegner ekstremt foto-realistiske og store værker.
 
Købke modtog H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods Hans Prisen 2016 for hans H.C. Andersen-eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse kunsttegninger.
Bogen er udgivet på 8 sprog.
 
 
Købke blev kåret til Årets Kunsttalent 2010 i Danmark, har afholdt soloudstilling på Art Copenhagen 2010 i Forum og har tegnet værker, der hænger i bl.a. Schweiz, Norge, Holland og Washington DC.
 
Købkes bidrag til Elephant Parade i 2011 blev bortauktioneret i top 5 af de i alt 103 kunst-elefanter. Samme år var dokumentarfilmen ‘Drawings from the Desert’ en integreret del af Louisianas LIVING-udstilling; en dokumentarfilm, der fulgte Købkes udfordrende tegneproces på Burning Man i Nevadas ørken.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Udtalelser
Dommernes begrundelse, KunstTalent 2010
”Fremragende teknisk kunnen kombineret med stemning og motiv gør, at Kasper Heron Købkes værker skiller sig ud fra mængden. Sansen for detaljen, evnen til at se almindelige hverdagsobjekter såsom historiske bygninger, affald og en væltet bambus som motiver for et kunstværk, gør Købke til mere end blot en fremragende håndværker. I hans hånd får alt det velkendte et skær af magi over sig. Vi genkender det, men på en ny måde, som ikke er fri for en anelse eventyrstemning...”
 
Ejeren af værket ‘A Portrait’ (2012)'
”Kasper, mange tak for en fuldstændig overvældende visuel oplevelse. Det endelige værk går langt ud over vores vildeste forhåbninger. Du har et spektakulært talent og en gave, som fortjener den største anerkendelse. Jeg vil glæde mig over billedet resten af mine dage og passe på det som et af mine allerkæreste eje.”
 
Lasse Sørensen, journalist
"På trods af at tegning har været Kasper Heron Købkes tro følgesvend gennem det meste af hans liv, var det for alvor først i 2007, han tog skridtet videre og gjorde det til sin levevej. Men det er på ingen måde til at få øje på i hans værker.
 
Med en kirurgs kliniske præcision skildrer den autodidakte kunsttegner Kasper Heron Købke med sine nøje detaljerede blyantssnit forskellige dele af det københavnske bybillede på en så realistisk måde, at det for beskueren kan være svært at skelne billede fra virkelighed.
 
For netop at få billederne til at ligne et snapshot af virkeligheden arbejder Købke med begrebet stoflighed. Stoflighed er, at få alle de mikroskopiske dele i hans billeder til at ligne virkeligheden, så meget som muligt, da det giver hans værker det realistiske og autentiske helhedsindtryk, som gør dem virkelighedstro og fotorealistiske.

Hans tekniske færdigheder og kunstneriske sans for det omstændige overgår de flestes fatteevne, og man føler sig som iagttager både forbløffet og intimideret af den detaljerigdom, der pryder Kasper Heron Købkes ekstremrealistiske, gråtonede blyants-univers."
Drawings by Købke - All images Copyright 2006 - 2018 | CVR: 3075 3895 | Oehlenschlægersgade 77, DK-1663 Cph V. - Denmark | info@drawingsbykobke.com